Război în Ucraina, ziua 90. Ministerul britanic al Apărării: Rusia și-a sporit intensitatea operațiunilor în Donbas

social

Copilul care a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost mușcat de un câine, a decedat

18 iulie 2019, ora 11:37
Distribuie:

Copilul de zece ani, din Stauceni, care a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de un câine, a decedat în seara zilei de ieri. Informația a fost confirmată pentru TV8 de medicul infecționist al Spitalului Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, Diana Vlad.

Minorul a fost internat la spital pe 12 iulie. Ulterior, s-a stabilit că are rabie.

O reprezentantă a IMSP Centrul de Sănătate Stăuceni a declarat ieri pentru TV8 că copilul a mai fost mușcat anterior de câini. „Copilul era foarte bun la suflet. El se juca deseori cu câinii. Tutela spune că a fost mușcat și în martie, și la începutul lui iunie” a spus reprezentanta Spitalului din Stăuceni.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică la fel a anunțat că băiatul este ataşat de câini şi pisici, inclusiv fără stăpân, fiind frecvent salivat, zgârâiat și muşcat uşor. Pe 7 iulie, acesta a fost zgâriat de un câine necunoscut, care i-a sărit în spate în timp ce mângîia un alt câine, dar nu a fost solicitat ajutorul medicilor.

În instituțiile medicale nu s-au înregistrat adresări ale pacientului după asistență medicală privind contactul cu aceste animale.

Anchetarea epidemiologică continuă.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram