După numirea noului procuror general fostul președinte al Partidului Democrat (PDM), Vladimir Plahotniuc, ar putea fi extrădat în Republica Moldova. Prim-ministra este convinsă că fostul democrat ar fi comis mai multe ilegalități care pot fi demonstrate. Declarațiile au fost făcute de Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4. 

„În momentul în care o să avem un procuror general interimar, care să fie responsabil, se vor putea face aceste interpelări către mai multe state unde bănuim că ar putea să se afle Vladmir Plahotniuc. Primul lucru constă în faptul că trebuie să fie învinuit în baza probelor care eu sunt sigură că există. Doar că nu este curaj la Procuratură astăzi să se inițieze aceste procese. Deci trebuie evident să fie documentate ilegalitățile ce ar fi comise de Vladimir Plahotniuc și următorul pas este să se ceară extrădarea. O echipă de procurori serioși evident că vor putea prezenta probe foarte repede”, a declarat Maia Sandu.

Anterior, Chiril Moțpan a publicat mai multe fotografii și un video în care ar fi fost surprins, pe străzile orașului american Miami, fostul lider al PD, Vladimir Plahotniuc, care a plecat din țară imediat după ce PDM a anunțat că trece în opoziție. Potrivit parlamentarului, imaginile i-ar fi fost expediate de un moldovean care se află în SUA.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!