Oricât de mult și-a dorit Alexandru Spiridon să facă din „Lada” un „Ferrari”, tot nu i-a reușit. Și nu se știe dacă va mai avea ocazia. Selecționerul naționalei de fotbal a fost demis astăzi.

Comitetul Executiv a hotărât că Spiridon trebuie să plece. Anunțul a fost făcut pe pagina FMF. Tehnicianul a fost înștiințat din timp că va fi dat afară. N-a fost prezent la ședința federației.

„Am ascultat opinia și concluzia comitetului de antrenori care a stabilit calificativul naționalei nesatisfăcător și ca rezultat am convenit să reziliem contractul”, a explicat Leonid Oleinicenco, președinte FMF.

Tricolorii au obținut trei înfrângeri în cele patru meciuri din preliminariile Euro. Interimatul funcției va fi asigurat de directorul selecționatelor naționale Semion Altman. Ucraineanul are 73 de ani și de-a lungul carierei a antrenat mai multe cluburi din Ucraina, dar și pe Zimbru Chișinău cu care la finele secolului trecut a câștigat de două ori Divizia Națională.

Altman ar putea fi numit oficial dacă naționala va înregistra rezultate pozitive în următoarele meciuri.

Vom vedea care vor fi rezultatele și în dependență de rezultate vom stabili activitatea lui de mai departe în calitate de antrenor principal la selecționată”, spune Leonid Oleinicenco.

Spiridon nu ne-a răspuns la telefon pentru un comentariu.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!