Magazine duty-free amplasate în regiunea transnistreană vor fi închise. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi la ședința Parlamentului și are drept scop excluderea unor eventuale forme de fraudă economică. 

„Organele vamale s-au confruntat cu un șir de deficiențe în exercitarea atribuțiilor ce le revin, astfel de facto făcând imposibilă monitorizarea fluxului de mărfuri ce sunt comercializate în incinta duty-free”, se arată în nota informativă a proiectului de lege.

Proiectul de lege pentru modificarea Codului Vamal al Republicii Moldova a fost prezentat spre examinare și aprobare de Ministerul Economiei. El a fost votat în prima și a doua lectură cu votul a 80 de deputați.

Ieri, după ședința Consiliului Suprem de Securitate șeful statului Igor Dodon a declarat că zilele trecute a fost sistată licența pentru activitatea magazinelor Duty Free din regiunea transnistreană.

Anterior, prim-ministra Maia Sandu a desecretizat o notă informativă pe care a primit-o de la organele de anchetă privind activitatea magazinelor Duty Free. Oamenii legii au anunțat că 75% dintre mărfurile vândute în aceste magazine au fost introduse ilegal pe teritoriul Republicii Moldova și vorbesc despre acte de contrabandă cu țigări în regiunea transnistreană.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!