În prezent, 35% din teritoriul Stadionului Republican, cel care este obiectul negocierilor dintre Statele Unite ale Americii și Republica Moldova pentru construcția ambasadei SUA la Chișinău, nu mai aparțin statului, ci sunt în proprietate privată. Despre aceasta a anunțat prim-ministra Maia Sandu. Potrivit ei, ar fi vorba de mai mulți proprietari, iar acum Statele Unite ale Americii ar urma să negocieze și cu aceștia pentru vânzarea terenului.

Prim-ministra spune că guvernarea precedentă a întreprins mai mulți pași pentru această tranzacție într-un mod opac, netransparent. „Acum Ministerul de Externe a început acest proces participativ de discuții cu societatea și, până la urmă, decizia finală va fi luată în Parlament”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „Puterea a patra” de la postul N4.

Potrivit ei, oficialii americani își doresc să se ajungă la o finalitate în ceea ce privește această tranzacție și să se ajungă la o înțelegere cu statul și cu deținătorii privați cu care SUA vor trebui să discute și să ofere un preț pentru aceste teren.

Șefa Cabinetului de miniștri spune că deocamdată majoritatea parlamentară nu are o decizie finală pe acest subiect.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!