/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

După Franța, și Bulgaria o susține pe Laura Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European

21 iulie 2019, ora 14:45

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, o va susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, a anunţat Guvernul de la Sofia. Bulgaria a votat anterior împotriva candidaturii acesteia, însă presa bulgară notează că poziţia Sofiei s-a schimbat ca urmare a rezultatului alegerilor europarlamentare din luna mai.

Decizia premierului bulgar de a o susţine pe Kovesi vine după ce Administraţia Prezidenţială din România a anunţat că preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a promis preşedintelui Klaus Iohannis, într-o convorbire telefonică avută vineri, că va retrage candidatura lui Jean-François Bohnert de la conducerea Parchetului European şi o va susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru această funcţie, scrie Mediafax.

Şi preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a reiterat, joi, susţinerea faţă de Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, a anunţat instituţia, prin intermediul unui comunicat de presă.

Parchetul European va opera în cele 22 de state membre ale Uniunii Europene care au sprijinit înfiinţarea acestei instituţii, printre care şi România. Scopul Parchetului European va fi acela de a investiga fraudarea de fonduri europene şi cazuri de corupţie sau de falsuri în înscrisuri oficiale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram