Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de default al Rusiei și ajutor uriaș de 40 de miliarde din SUA

politic

Valeriu Munteanu a fost ales președinte al unui nou partid din Republica Moldova - Uniunea Salvați Basarabia

21 iulie 2019, ora 12:26
Distribuie:

Astăzi, pe arena politică din Republica Moldova a părut un nou partid – Uniunea Salvați Basarabia, care este o variantă relansată a Partidului Mișcarea Acțiunea Europeană. Congresul de constituire a formațiunii a fost astăzi, fiind aleasă conducerea. Astfel, în fruntea partidului a fost pus Valeriu Munteanu, fostul vicepreședinte al Partidului Liberal, fost ministru al Mediului și candidat al Blocului ACUM la alegerile parlamentare în circumscripția Orhei.

„Relansăm partidul sub denumirea „Uniunea Salvați Basarabia”. Noi vrem să dezvoltăm pluralismul politic. Suntem partid de opoziție, chiar dacă unii își doresc să nu mai existe opoziție la Chișinău. Scopul nostru este unirea cu România”, a declarat Munteanu.

Partidul se declară în opoziție cu actuala guvernare PSRM-ACUM pe care o critică insistent și despre care spune că apără interesele Rusiei. Membrii formațiunii critică, de asemenea, renunțarea la factorul geopolitic. „Vom renaște din propria cenușă și curățați prin jarul presiunii rusești”, a declarat Valeriu Munteanu.

Doctrina USB se va baza pe trei repere fundamentale:

  • identitatea (apartenența etno-lingvistică la Națiunea Română);
  • familia (familia tradițională);
  • credința (credința creștin ortodoxă).
Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram