Astăzi, pe arena politică din Republica Moldova a părut un nou partid – Uniunea Salvați Basarabia, care este o variantă relansată a Partidului Mișcarea Acțiunea Europeană. Congresul de constituire a formațiunii a fost astăzi, fiind aleasă conducerea. Astfel, în fruntea partidului a fost pus Valeriu Munteanu, fostul vicepreședinte al Partidului Liberal, fost ministru al Mediului și candidat al Blocului ACUM la alegerile parlamentare în circumscripția Orhei.

„Relansăm partidul sub denumirea „Uniunea Salvați Basarabia”. Noi vrem să dezvoltăm pluralismul politic. Suntem partid de opoziție, chiar dacă unii își doresc să nu mai existe opoziție la Chișinău. Scopul nostru este unirea cu România”, a declarat Munteanu.

Partidul se declară în opoziție cu actuala guvernare PSRM-ACUM pe care o critică insistent și despre care spune că apără interesele Rusiei. Membrii formațiunii critică, de asemenea, renunțarea la factorul geopolitic. „Vom renaște din propria cenușă și curățați prin jarul presiunii rusești”, a declarat Valeriu Munteanu.

Doctrina USB se va baza pe trei repere fundamentale:

  • identitatea (apartenența etno-lingvistică la Națiunea Română);
  • familia (familia tradițională);
  • credința (credința creștin ortodoxă).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!