/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ UPDATE: Explicațiile preotului care a legat un câine cu un lanț la o mașină și l-a târât câțiva kilometri

missing
22 iulie 2019, ora 15:00

UPDATE: 15:00 După ce a fost surprins că a târât un câine, fiind legat cu un lanț din urma mașinii, preotul Ghenadie Valuța a venit cu o reacție. Acesta a spus că motivul pentru care a recurs la acest gest este faptul că patrupezii ar fi speriat copiii din localitate.

„Asta este o chestie ruptă din context. Copiii vin speriați de afară. Dimineața când se duc la școală ei trebuie să înconjoare jumătate de cartier ca să nu dea de un câine. Dacă nu face primăria, facem noi. Nu este prima oară când îi izolăm. Eu am mai avut încă doi, trei câini. Pe un alt câine l-am pus în sac, doar că el făcea murdărie în mașină. De atunci am spus că nu îi mai pun în mașină. Am luat odată cu vecinul și l-am ținut de lanț și a „julit” mașina. După aceasta m-am gândit că îl legăm de „bamperul” de la mașină din spate și cu viteza de 20 km/h îl scotem în siguranță. Noi ne uitam la oglinzi. Noi am vrut să îl scoatem din sat, să îl ducem până la fabrica de carne, pentru că ei acolo le dau de mâncare. Pe drum câțiva șoferi au început a semnaliza, câine a început a vira la dreapta, stânga. Eu mi-am dat seama după vreo zece metri. M-am oprit pentru că semnalizau și ei”, a spus Valuța.

UPDATE: 13:14 Imagini greu de privit. Un câine maidanez a fost legat cu un lanț la o mașină și târât câțiva kilometri. Patrupedul a fost legat de preotul, Ghenadie Valuța. Dânsul a spus că a recurs la acest gest pentru a nu-și „murdări mașina” și pentru că recent un câine a mușcat un copil. Imaginile au fost publicate de către un internaut pe o rețea socială. 

Noi am mers foarte încet. Legat câinele acolo a fost pentru simplul motiv ca să nu murdărim mașina, să nu muște pe nimeni. Am ieșit de la capătul satului. Nu sunt nici trei Km. Asta este din cauza că el este violent. A mușcat un copil. De aceea noi vrem ca să protejăm toată gospodăria” a spus Ghenadie Valuța.

Potrivit postării, câinele a fost transportat la un spital veterinar.

Contactat de TV8, Valuța a menționat că informația a fost interpretată eronat și că revine ulterior cu precizări. Ulterior, contactat repetat acesta nu a mai răspuns la apeluri.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram