/DOC/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin a semnat decretele de recunoaştere a "independenţei" regiunilor Herson şi Zaporojie

social

UPDATE // Trei membri ai Consiliului Institutului Național al Justiției au fost revocați din funcții

23 iulie 2019, ora 09:21
Distribuie:

UPDATE: Cei trei judecători delegați de CSM în Colegiul Institutului Național al Justiției au fost revocați din funcții.

Ministra Justiției, Olesea Stamate, a cerut astăzi la ședința Consiliului Superior al Magistraturii să fie revocați din funcții șase membri ai Consiliului Institutului Național al Justiției. Aceasta și-a motivat solicitarea prin faptul că trebuie să fie curățat sistemul, așa cum a promis noua guvernare și „trebuie să începem de acolo de unde se poate de făcut schimbările printr-o procedură nu atât de greoaie”.

Primii trei care riscă să fie excluși din Consiliul INJ sunt judecătorii: Mariana Pitic, Viorica Mihăilă și Ghenadie Pavliuc.

„Propun să fie revocați câțiva membri, cei asupra cărora planează suspiciuni de integritate și despre care au scris jurnaliștii în investigații”, a motivat Olesea Stamate.

Ministra mai vrea să fie revocați din Consiliul INJ și procurorii Igor Popa și Ruslan Popov, dar acest lucru nu ține de competența CSM-ului, pentru că cei doi au fost delegați de Consiliul Superior al Procurorilor.

În aceste clipe, Consiliul Superior al Magistraturii s-a retras în deliberări pentru a analiza posibilitatea de demitere a celor patru judecători din Consiliul Institutului Național al Justiției.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram