Fostul deputat democrat Iurie Bolboceanu confirmă că întreprinderea de stat „Metalferos” a fost principalul finanțator al Partidului Democrat și dezvăluie cum a fost amenințat de fostul său coleg de partid, Vasile Botnari, să nu se atingă de întreprindere și să nu mai promoveze ideea de demonopolizare a acesteia.

Bolboceanu susține că primele divergențe pe care le-a avut cu liderii partidului, imediat ce și-a început activitatea în Parlament, au fost legate chiar de această companie. În 2010, în Parlament au fost înregistrate mai multe proiecte de legi pentru demonopolizarea „Metalferos” și Bolboceanu ar fi început să le promoveze, chiar dacă spune că știa că membri ai PD au legături cu această întreprindere.

„Știam. Și lucrul acesta mi l-a confirmat deputatul Vasile Botnari, care s-a apropiat de mine și m-a avertizat că „Metalferos” este principalul finanțator al PD și trebuie să rămână instituție monopol de stat așa cum este, de altfel partidul rămâne fără finanțare. După acea discuție am încercat să explic că partidul are nevoie de finanțare, dar eu rămân pe poziția mea că acesta este un monopol care trebuie să fie demonopolizat”, a povestit Bolboceanu în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Fostul democrat susține că pe culoarele Parlamentului se vorbea atunci că, estimativ, prin compania „Metalferos” circulau sute de milioane de euro pe an.

Vom încerca mâine să-l contactăm pe Vasile Botnari pentru comentarii la acuzațiile care i-au fost aduse.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!