/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Curtea de Apel Chișinău a anulat hotărârea CSM! Ion Druță și Radu Țurcan pot reveni în funcții

missing
24 iulie 2019, ora 17:05

Curtea de Apel Chișinău s-a expus astăzi pe marginea solicitărilor președintelui Curții Supreme de Justiție, Ion Druță și președintelui Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu, care au cerut anularea hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii prin care au fost suspendați din funcții. Instanța a anulat hotărârea CSM-ului.

Decizia judecătorilor este executorie din momentul pronunțării, adică Ion Druță și Radu Țurcanu pot reveni în funcții.

Pe de altă parte, decizia Curții de Apel Chișinău este cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiție.

Contactat de TV8, președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, a spus că nu a primit decizia instanței  și nu se poate pronunța fără să vadă documentul.

Acesta a precizat că reprezentantul CSM nu a fost prezent la ședința de azi de la Curtea de Apel Chișinău, pentru că au cerut anterior amânarea examinării chestiunii.

Amintim că Ion Druță și Radu Țurcanu au fost suspendați din funcții după ce CSM a examinat o notă informativă trimisă de judecătorul Mihai Murguleț, care a anunțat despre mai multe abuzuri comise la Judecătoria Chișinău. CSM a trimis nota și la Procuratura Generală, cerând să fie verificate faptele expuse de magistrat. Procurorii au refuzat să pornească o anchetă. Motivele le puteți citi mai jos.

Membrii CSM, indignați de refuzul Procuraturii de a verifica abuzurile invocate de Mihai Murguleț: „Sfidează activitatea CSM”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram