/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Iurie Bolboceanu: „Acest dosar este răzbunarea lui Plahotniuc...Atunci îmi era și frică”

missing
24 iulie 2019, ora 22:51

Fostul deputat democrat, Iurie Bolboceanu, a fost condamnat la 14 ani de pușcărie, în luna martie a anului trecut. Acesta a fost găsit vinovat de înaltă trădare de patrie și spionaj în favoarea Federației Ruse. Azi, Bolboceanu spune că învinuirile care i-au fost aduse sunt o răzbunare a fostului președinte al Partidului Democrat Vlad Plahotnuic. Fostul politician a mai spus și de ce nu a făcut prea multe declarații în fața presei, timp în care era deputat al Partidului Democrat. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu în exclusivitate la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Eu sunt convins că a fost o răzbunare. Pregătirea acestei răzbunări a început încă în 2013 în parlament. S-au mers pe două variante. Prima este că nu s-a întâmplat așa cum ei îl planificau și persoana care era intimidată pentru a face acest lucru, dintr-un dosar penal unde era ca martor a fost trecut în învinuit și a primit opt ani de pușcărie. Pentru că a refuzat să facă acest lucru”, a spus Iurie Bolboceanu.

Bolboceanu a fost întrebat și de ce nu a ieșit în fața presei să facă declarații pe când era deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

„- Nu o să vedeți pe cineva din Partidul Democrat care în acea perioadă să fi făcut mari declarații. – De ce? Vă temeați – Da, era și o frică. Ea s-a creat pe parcursul anilor, pentru că în 2011 numai eu m-am opus demonopolizării, iar în luna aprilie feciorul meu este bătut. L-au adus acasă, noi nici nu îl cunoșteam”, a precizat ex-deputatul democrat.

Vom încerca mâine să-l contactăm pe Vlad Plahotniuc pentru comentarii.

Fostul deputat democrat a mai confirmat și că întreprinderea de stat „Metalferos” a fost principalul finanțator al Partidului Democrat și a dezvăluit cum a fost amenințat de fostul său coleg de partid, Vasile Botnari, să nu se atingă de întreprindere și să nu mai promoveze ideea de demonopolizare a acesteia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram