/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 789: Lovitură Rusiei și asalt uriaș! Șeful spionajului militar de la Kiev prezice vremuri și mai grele

/VIDEO/ Tăcere la Consiliul Concurenței în privința înțelegerile de cartel pe piața de publicitate. Argumentele lui Răducan

missing
24 iulie 2019, ora 06:58

Un an și jumătate! Atât a trecut de la sesizarea pe care mai multe instituții media, inclusiv TV8, au depus-o la Consiliul Concurenței, denunțând înțelegeri de cartel pe piața de publicitate. În timp ce conducerea postului nostru susține că adevărul este la suprafață și putea fi descoperit într-un timp mai scurt, președintele Consiliului Concurenței se apară. „A fost o perioadă moartă, acum toți se implică”, a declarat Marcel Răducan pentru TV8.

„Toată piața de publicitate știa despre această înțelegere de cartel și iată Consiliul Concurenței, de un an și jumătate, tot îl caută. Îmi pare mai mult o batjocură decât o abordare serioasă”, afirmă Natalia Morari, președinta Asociației „Media Alternativa”.

De partea cealaltă, președintele Consiliului Concurenței susține că investigațiile demarate în urma sesizării durează pentru că părțile implicate nu s-ar fi grăbit să ofere informațiile cerute.

„Cu mare regret a fost o „perioadă moartă”, cel puțin când am preluat eu instituția, când nu prea era informație. Acum toți se implică, și-au amintit că au depus cerere, că trebuie să răspundă, toată lumea e în treabă”, spune Marcel Răducan, președinte al Consiliului Concurenței.

Anul trecut, reprezentanta TV8, Mariana Rață, declara că informațiile solicitate de Consiliul Concurenței nu ar fi avut legătură cu subiectul anchetei. Recent, și un deputat al blocului ACUM a solicitat explicații privind mersul anchetei. Și lui i s-a răspuns că investigația durează pentru că nu este vorba de un caz simplu, iar în țările europene astfel de acuzații pot fi cercetate chiar și ani întregi. (imagini din \

„Dacă vă documentați cât timp are loc o investigație pe cartel în Europa, veți găși și 5-6 ani. 3:08-3.12 Dar de la scrisoare la scrisoare, cu regret, durează peste o lună de zile”, a adăugat Marcel Răducan.

Consiliul Concurenței urmează să anunțe decizia finală în termen de două luni. Acum un an și jumătate, TV8, alături de posturile PRO TV Chișinău, RTR-Moldova și Jurnal TV au depus o plângere comună către Consiliul Concurenței în care acuză două case de vânzări de publicitate afiliate Partidului Democrat și Partidului Socialiștilor că ar fi încheiat o înțelegere de cartel. Astfel, acestea ar oferi o reducere de 50% clienților care plasează publicitate doar prin intermediul lor, iar apoi ar împărți veniturile. Anterior, conducerea Asociației Agențiilor de Publicitate din Moldova declara că legea nu a fost încălcată.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram