/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Lupu l-ar fi avertizat pe Bolboceanu: „Vei deschide gura, te vom distruge”

missing
25 iulie 2019, ora 07:16

Fostul deputat democrat Iurie Bolboceanu a descris detaliat când și cum s-a decis să plece din Partidul Democrat și care au fost reacțiile colegilor săi de fracțiune. Acesta a dezvăluit în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8 că un parlamentar l-a atenționat atunci că democrații sunt periculoși, recomandându-i să rămână în partid, iar Marian Lupu i-ar fi dat de înțeles că poate fi lichidat dacă va vorbi.

Când am hotărât să plec, în biroul unui deputat democrat eu i-am spus care sunt viziunile mele, ce văd eu, ce se întâmplă în partid, totul era monopolizat. Se începuse monopolizarea instituțiilor de stat, Procuratura Generală…discutând cu dumnealui mi-am expus poziția că nu mai pot să rămân aici, că mi-e rușine de ce fac eu în Parlament. Să vă zic ce mi-a spus această persoană? „Юра, не делай этого. Они страшные люди. (n.r trad: Iura, nu face asta. Ei sunt oameni periculoși), a povestit Bolboceanu, refuzând să spună numele deputatului.

Ulterior a decis să-și anunțe plecarea din PD la prima ședință a Parlamentului din 2014, dar iarăși a amânat totul la recomandarea unor colegi de fracțiune: „Nu am făcut-o pentru că tot unii colegi care știau că eu plec, nu să-i numesc acum, mi-au dat un sfat: nu pleca acum. A depus Guma cerere de plecare din partid. Lasă două săptămâni să-l spele pe el și pe urmă. Nu ai unde te grăbi”.

Întrebat de ce arăta derutat în ziua în care și-a anunțat plecarea din PD, Bolboceanu a povestit cum a fost amenințat de Marian Lupu.

„Timp de o oră și jumătate, prin diferiți deputați, Lupu insista ca eu să plec cu el la o discuție… Eu am intrat la el și el mi-a spus două fraze: Откроеш рот, мы тебя замочим. (n.r trad: Vei deschide gura, te vom distruge). Eu m-am întors și i-am spus că tu ești двух метровая мочалка (n.r trad: Tu ești un șomoiog de doi metri) și cu asta am terminat discuțiile cu el”, a continuat Bolboceanu.

Fostul deputat spune că a luat în serios acea amenințare a lui Marian Lupu, pe care a echivalat-o ca o amenințare cu lichidarea fizică. În plus, aceasta venea după ce fusese atenționat anterior că democrații sunt periculoși și după ce fusese bătut fiul său. „Ele veneau una peste alta”, a concluzionat Bolboceanu.

Vom reveni ulterior cu o reacție din partea lui Marian Lupu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram