35 de familii, care au avut de suferit de pe urmă prăbușirii blocului de la Otaci, vor primi peste opt milioane de lei din partea statului. Compensația pentru apartamentele distruse variază între 277 mii lei și 149 mii lei, iar compensația pentru bunurile pierdute variază între 48 mii lei și 77 mii lei. O hotărâre cu privire la acordarea compensațiilor a fost aprobată la ședința de astăzi a Executivului. 

Din suma totală, peste șase milioane de lei vor fi alocate pentru despăgubirea valorii locuințelor distruse ale sinistraților, care au avut de suferit în urma prăbușirii blocului locativ nr. 2 din orașul Otaci. Două milioane de lei vor fi alocate pentru prejudiciul material cauzat de pierderea bunurilor materiale de primă necesitate ale sinistraților.

Banii vor fi luați din fondul de intervenție al Guvernului și vor fi transferați Consiliului local al orașului Otaci și raionului Ocnița. Ulterior, mijloacele financiare vor fi transferate în conturile sinistraților de către Consiliul local al orașului Otaci. Totodată, Consiliul va fi responsabil de perfectarea documentelor necesare pentru finanțarea cheltuielilor în cauză.

Sumele de bani prevăzute pentru compensarea cheltuielilor suportate la achitarea taxei de stat și taxa notarială pentru autentificarea contractelor de vânzare-cumpărare a locuințelor vor fi alocate din contul bugetului Consiliului local al orașului Otaci în baza contractelor de procurare a locuinței, înregistrate în modul stabilit.

Mai jos puteți vedea lisat sinistraților care vor beneficia de compensații.

Anterior, președintele raionului Ocnița intenționa să facă o solicitare la Guvern pentru a cere majorarea compensațiilor. Vasilii Romaniuc a menționat atunci că oamenii au rămas nu doar fără locuințe, dar și fără multe bunuri din apartamente.

În seara zilei de 19 iunie a avut loc prăbușirea construcției unei scări a unui bloc de locuit cu nouă etaje din orașul Otaci, Ocnița. Victime nu au fost înregistrate, oamenii fiind evacuați înainte de producerea accidentului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!