Război în Ucraina, ziua 90. Ministerul britanic al Apărării: Rusia și-a sporit intensitatea operațiunilor în Donbas

politic

IGP încă nu a inițiat procedurile pentru căutarea lui Ilan Șor. Explicațiile lui Gheorghe Balan

26 iulie 2019, ora 12:26
Distribuie:

Inspectoratul General al Poliției încă nu a inițiat procedurile de anunțare în căutare a deputatului Ilan Șor, pentru că nu a primit niciun act de la Curtea de Apel Cahul.

Șeful IGP Gheorghe Balan a declarat pentru TV8.md că nu se poate face nimic până când nu vine încheierea judecătorilor: „Trebuie să vedem motivele care au determinat Curtea de Apel Cahul să dispună căutarea inculpatului”.

Întrebat dacă Curtea de Apel Cahul decide unde să fie căutat Ilan Șor, în R. Moldova sau în străinătate, Gheorghe Balan spune că nu poate da un răspuns exact fără să vadă decizia motivată de ieri a magistraților.

„Dar din practica mea de judecător eu dispuneam doar căutarea. Mai departe instituțiile abilitate decid ce fel de căutare, la nivel național sau internațional”.

Șeful IGP nu poate spune nici un termen exact, când ar putea fi anunțat în căutare Ilan Șor, pentru că totul depinde de acțiunile Curții de Apel Cahul, în cât timp va trimite la Ministerul Afacerilor Interne decizia motivată a judecătorilor care s-au pronunțat ieri pe cazul lui Șor.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram