/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Termenul de activitate în baza patentei ar putea fi prelungit până în 2022

26 iulie 2019, ora 17:47

Persoanele care dețin patente de întreprinzător ar putea să activeze nestingherit în următorii doi ani, deși Guvernul Filip intenționa să anuleze patentele începând cu 1 ianuarie 2020. Cabinetul de Miniștri a dat aviz pozitiv inițiativei legislative care prevede extinderea termenului de activitate în bază de patentă până la 31 decembrie 2022.  

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), în viitor, autoritățile vor întreprinde un șir de măsuri menite să disciplineze activitatea de comerț în baza de patentă și să creeze precondițiile necesare pentru a asigura trecerea tuturor deținătorilor de patentă la o formă de activitate bazată pe transparență, evidență, disciplină fiscală. Urmare a acestor măsuri vor fi eliminate practicile de concurență neloială în raport cu alți comercianți și se va obține un nivel mai înalt de calitate și protecție pentru consumatori.

De asemenea, ministerul își propune să îmbunătățească cadrul legal privind patenta de întreprinzător prin introducerea posibilității obținerii acesteia prin sistemul „ghișeului unic online”. La fel, se vor lua măsuri, astfel încât deținătorii de patente să aibă posibilitatea să aleagă ca și alternativă o altă formă simplificată de desfășurare a activității de comerț, precum este activitatea independentă de întreprinzător.

Ministerul spune că își asumă angajamentul de a ajusta legislația în vederea protejării drepturilor consumatorilor și eficientizării activităților de constatare și sancționare a încălcării regulilor de desfășurare a comerțului cu amănuntul în baza de patentă: vânzarea mărfurilor interzise, vânzarea mărfurilor care aparțin altor persoane, neeliberarea bonului de plată sau al altor acțiuni ilegale care compromit conceptul activității comerciale în bază de patentă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram