Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de default al Rusiei și ajutor uriaș de 40 de miliarde din SUA

social

ULTIMA ORĂ // Ședința CSP fără cvorum. Parlamentul va numi un procuror general interimar

26 iulie 2019, ora 10:19
Distribuie:

Ședința de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor, la care urma să fie desemnat un procuror general interimar, nu a avut loc din lipsă de cvorum. La ședință s-au prezentat doar patru membri.

La concursul anunțat de CSP pentru ocuparea funcției de procuror general interimar și-au depus dosarele trei persoane: Viorel Morari, Anatolie Istrate și Viorel Radețchi.

Candidații consideră că nu este întâmplător faptul că membrii CSP nu s-au prezentat la ședința de astăzi.

„Eu cunoșteam de aseară, dar m-am prezentat astăzi. Nu se vrea o schimbare. Politicul se gândește cum ar putea să soluționeze numirea cu interimatul”, a comentat Anatolie Istrate.

„Este o situație foarte interesantă. Eu am întrebări față de activitatea acestui consiliu. Un consiliu care nu este credibil înaintează un candidat. Credeți că va fi acceptat un candidat propus de un consiliu care nu este credibil?”, a întrebat retoric Viorel Morari.

Președinta CSP, Angela Motuzoc, a precizat că automat survine noua prevedere legislativă care spune că Parlamentul va numi un procuror general interimar.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram