Ședința de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor, la care urma să fie desemnat un procuror general interimar, nu a avut loc din lipsă de cvorum. La ședință s-au prezentat doar patru membri.

La concursul anunțat de CSP pentru ocuparea funcției de procuror general interimar și-au depus dosarele trei persoane: Viorel Morari, Anatolie Istrate și Viorel Radețchi.

Candidații consideră că nu este întâmplător faptul că membrii CSP nu s-au prezentat la ședința de astăzi.

„Eu cunoșteam de aseară, dar m-am prezentat astăzi. Nu se vrea o schimbare. Politicul se gândește cum ar putea să soluționeze numirea cu interimatul”, a comentat Anatolie Istrate.

„Este o situație foarte interesantă. Eu am întrebări față de activitatea acestui consiliu. Un consiliu care nu este credibil înaintează un candidat. Credeți că va fi acceptat un candidat propus de un consiliu care nu este credibil?”, a întrebat retoric Viorel Morari.

Președinta CSP, Angela Motuzoc, a precizat că automat survine noua prevedere legislativă care spune că Parlamentul va numi un procuror general interimar.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!