Guvernul a făcut modificări la Legea cu privire la întreprinderea de stat și întreprinderea municipală. Astfel, toate întreprinderile de stat și municipale vor fi supuse auditului extern.

În plus, întreprinderile vor fi obligate să efectueze achizițiile prin intermediul sistemului de achiziții publice, vor trebuie să aibă o abordare mai drastică a conflictelor de interese și se vor supune unor cerințe adiționale de raportare a politicii de salarizare.

Potrivit unui comunicat al executivului, aceste modificări au drept scop eliminarea unor lacune din Legea cu privire la întreprinderea de stat și întreprinderea municipală care țin de transparență, accesul la informație, achiziții și limitarea conflictelor de interese.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!