Comisia Electorală Centrală (CEC) urmează să decidă astăzi când vor fi organizate alegeri parlamentare noi în cele trei circumscripții care au rămas fără reprezentanți în Legislativ. Vorbim despre circumscripțiile uninominale cu numărul: 33 (municipiul Chișinău suburbii), 48 (regiunea transnistreană) și 50 (Europa de Vest). 

Subiectul cu privire la stabilirea zilei alegerilor parlamentare noi figurează pe agenda ședinței CEC, care urmează să aibă loc azi-dimineață.

Anterior, în spațiul public s-a discutat opțiunea ca aceste alegeri să se desfășoare concomitent cu alegerile locale, care vor avea loc pe 20 octombrie 2019.

Cele trei fotolii de parlamentari au rămas vacante după ce Maia Sandu, câștigătoarea circumscripției nr. 50, a devenit prim-ministră; Andrei Năstase, de pe circumscripția nr. 33, a devenit ministru al Afacerilor Interne, iar Viorel Melnic, de pe circumscripția nr. 48, și-a depus mandatul de deputat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!