Pe data de 20 octombrie 2019, concomitent cu alegerile locale, în trei circumscripții uninominale vor avea loc alegeri parlamentare noi. Decizia a fost luată astăzi de membrii Comisiei Electorale Centrale. 

Astfel, alegeri parlamentare noi vor avea loc în circumscripțiile: nr. 33 (Chișinău, suburbii); 50 (Europa de Vest) și 48 (regiunea transnistreană). Alegătorii din aceste circumscripții își vor alege noi deputați în locul lui Andrei Năstase, al Maiei Sandu și al lui Viorel Melnic.

Cele trei fotolii de parlamentari au rămas vacante după ce Maia Sandu, câștigătoarea circumscripției nr. 50, a devenit prim-ministră; Andrei Năstase, de pe circumscripția nr. 33, a devenit ministru al Afacerilor Interne, iar Viorel Melnic, de pe circumscripția nr. 48, și-a depus mandatul de deputat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!