/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Încasări la Vamă de 451 milioane lei timp de o săptămână

missing
29 iulie 2019, ora 10:59

Pe parcursul săptămânii trecute, Serviciul Vamal a adus în bugetul statului 451,5 milioane de lei, fiind perfectate peste 12 mii de declarații vamale.

Oamenii legii au depistat 218 încălcări ale legislației vamale, majoritatea fiind legate de depășirea termenului de aflare pe teritoriul R. Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine.  Totodată, au fost întocmite 56 de procese-verbale și aplicate amenzi în sumă de circa 814 mii lei.

În perioada 22-28 iulie, s-a înregistrat o creștere ușoară a fluxului de mașini la vamă, fiind înregistrate 121315 traversări ale graniței. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale au fost Leușeni și Sculeni. Serviciul Vamal anunță că va întreprinde în continuare măsuri pentru fluidizarea traficului transfrontalier în perioada estivală.

Cetățenii care au nevoie de informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau doresc să facă o reclamație referitoare la eventuale abuzuri comise de către angajații Serviciului Vamal sunt îndemnați să sune la Centrul Unic de Apel, la numărul de telefon: (+373 22) 574 111.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram