Pe parcursul săptămânii trecute, Serviciul Vamal a adus în bugetul statului 451,5 milioane de lei, fiind perfectate peste 12 mii de declarații vamale.

Oamenii legii au depistat 218 încălcări ale legislației vamale, majoritatea fiind legate de depășirea termenului de aflare pe teritoriul R. Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine.  Totodată, au fost întocmite 56 de procese-verbale și aplicate amenzi în sumă de circa 814 mii lei.

În perioada 22-28 iulie, s-a înregistrat o creștere ușoară a fluxului de mașini la vamă, fiind înregistrate 121315 traversări ale graniței. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale au fost Leușeni și Sculeni. Serviciul Vamal anunță că va întreprinde în continuare măsuri pentru fluidizarea traficului transfrontalier în perioada estivală.

Cetățenii care au nevoie de informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau doresc să facă o reclamație referitoare la eventuale abuzuri comise de către angajații Serviciului Vamal sunt îndemnați să sune la Centrul Unic de Apel, la numărul de telefon: (+373 22) 574 111.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!