Departamentul de anchetă al Ministerului Afacerilor Interne din Rusia a cerut instanței de judecată din regiunea Tversk, Moscova să emită mandat de arest pe numele lui Vladimir Plahotniuc, cercetat penal pentru organizarea „laundromatului” rusesc. Ședința de judecată era programată pentru astăzi, la ora 15:30, dar a fost amânată pentru mâine, scrie Tass.ru. 

Plahotniuc este învinuit pe două capete de acuzare: pentru organizarea unui grup criminal  și efectuarea unor operațiuni valutare ilegale, prin transmiterea resurselor financiare spre zone offshore.

Pe 22 februarie, Ministerul rus de Interne l-a învinuit pe Plahotniuc și Veaceslav Platon de organizarea spălătoriei rusești prin intermediul băncilor din Moldova, fiind spălate 37 miliarde de ruble.

Amintim că, în luna iunie, Ministerul de Interne din Rusia a anunțat că fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc și fostul deputat democrat Constantin Țuțu sunt cercetați penal pentru contrabandă cu droguri în proporții deosebit de mari.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!