Prim-ministra Maia Sandu spune că are anumite întrebări cu privire la câștigătorul concursului de selectare a noului director al Centrului Național Anticorupție (CNA), Ruslan Flocea. Sandu consideră că, în general, consilierii actorilor politici nu trebuie să participe la aceste concursuri.

„Am și eu întrebări, mie tot nu-mi place că așa a ieșit, eu nu știu dacă Parlamentul îl va vota sau nu, dar ar fi bine dacă consilierii nu ar participa la aceste concursuri. Nu am nimic împotriva lui, noi am lucrat împreună când eram ministră a Educației, dar asta e deja alt lucru”, a declarat Sandu la emisiunea “Glavnoe”, de la postul TVC 21.

Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului l-a desemnat azi pe Ruslan Flocea câștigător al concursului de ocupare a funcției de șef al Centrului Național Anticorupție.

Flocea a acumulat cel mai mare punctaj oferit de membrii comisiei, iar pe locul doi și trei s-au plasat Cristina Țărnă și Vitalie Verebceanu.

Pentru a fi numit șef la CNA, Ruslan Flocea trebuie să treacă de votul Parlamentului.

Ruslan Flocea deține în prezent funcția de secretar general al Președinției.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!