Omul de afaceri Veaceslav Platon, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, este convins că va fi eliberat. Acesta mizează pe scenariul în care se va demonstra că extrădarea sa a fost ilegală. 

„Eu am contestat extrădarea, procesul durează deja al treilea an. Din punct de vedere juridic, extrădarea mea nu s-a produs. Fizic eu sunt aici, dar o decizie judecătorească… Conform legislației din Ucraina, extrădarea poate fi făcută doar după ce există o decizie judecătorească, dar în privința mea nu este o asemenea decizie”, a spus Platon în interviul acordat din penitenciar jurnalistei TV8 Natalia Morari.

„Conform legii din Republica Moldova, orice urmărire penală este posibilă doar cu acordul țării care te-a extrădat, trebuie să fie un acord în scris. În cazul în care se va decide că extrădarea mea a fost ilegală, dar anume așa se va decide, fiindcă eu am hotărârea Curții de Apel din Kiev precum că eu sunt cetățean al Ucrainei, ceea ce înseamnă că extrădarea este ilegală, pentru că Constituția Ucrainei interzice extrădarea cetățenilor ei, respectiv, toate dispozițiile Procuraturii Generale a Ucrainei privind pornirea urmăririi penale în privința mea vor fi declarate nule. Dacă e să privim situația din punct de vedere juridic, fără aceste presiuni, atunci eu trebuie să fiu eliberat și să mi se dea 15 zile pentru a părăsi țara”, a explicat deținutul.

Vezi și:

/VIDEO/ Platon, despre milioanele pe care Poroșenco le-ar fi primit pentru extrădarea sa: „El nu e idiot, a înțeles cât va câștiga Plahotniuc din asta”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!