Omul de afaceri Veaceslav Platon, care stă în detenție pentru escrocherie și spălare de bani, declară că, avea informații precum Vlad Plahotniuc ar pregăti o operațiune împotriva sa, dar era convins că nu va fi extrădat.

„Eram convins la 100% că nu voi fi extrădat și că ei nu se vor mobiliza atât de repede. M-au anunțat în căutare și, în aceeași zi, m-au arestat. În mod normal se face o solicitare la INTERPOL, apoi durează vreo lună până se prelucrează solicitarea. Chiar dacă se urgentează procedura, oricum înțeleg că ei au pregătit tot procesul vreo două luni. 

Înțelegeam că Plahotniuc pregătește o operațiune, dar credeam că la acel moment în Ucraina funcționau legile, cu atât mai mult că eu sunt cetățean al Ucrainei din anul 1993, se făceau 23 de ani atunci. Prima mea cetățenie este ucraineană, nu moldovenească”, a declarat Platon în interviul acordat pentru emisiunea Politica Nataliei Morari de la TV8.

Veaceslav Platon a fost extrădat din Ucraina în vara anului 2016.

Vezi și:

/VIDEO/ Condamnat la 25 de ani de închisoare, dar convins că va fi eliberat. Pe ce scenariu mizează Platon

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!