/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Se întâmpla la Geneva... Platon povestește despre ultima întâlnire a sa cu Plahotniuc

missing
30 iulie 2019, ora 06:34

Platon spune că ultima sa întâlnire cu Plahotniuc s-a produs la Geneva, în luna octombrie 2015. Se întâmpla, potrivit lui, deja după arestarea lui Filat. 

„Eu și partenerii mei avem aici afaceri, el este unul dintre conducătorii țării, conducătorii reali ai țării, vrei, nu vrei, eu trebuia să mențin relațiile cu el, din motiv că în țara aceasta totul se rezolva prin el. Ne-am întâlnit să discutăm problemele de ale mele, la care aveam nevoie de o soluție din partea lui; mai concret – ca el să nu se ia de afacerile mele. Or, el a pus băncile sub supraveghere, fără sens,  intenționat, ca să complice la maxim procesul de administrare a acestora”, a declarat Platon, în interviul acordat Nataliei Morari, spunând că este vorba despre interesele pe care le aveau „partenerii săi” la Moldova-Agroindbank și Moldindconbank.

Acesta afirmă că la acea întâlnire de la Geneva l-a întrebat pe Plahotniuc de ce a instituit supraveghere la acele bănci, dacă situația acolo era stabilă: „Acesta a fost un act de agresiune din partea lui”, a spus omul de afaceri.

„Primul pe listă era Filat, apoi eu…”

„Vlad Plahotniuc deja la acel moment hotărâse să-și ia aceste bănci sie. Simțind că puterea îi aparține și înlăturându-l pe Filat, el înțelegea că trebuie să concentreze și puterea financiară în mâinile sale. El nu vedea sau nu voia să vadă pe cineva care i-ar fi putut fi concurent în țara aceasta și el pur și simplu îi nimicea pe toți. Primul în listă era Filat, în funcție de ce pericol prezenta, apoi eu, și așa mai departe”, a spus Platon în interviu.

Iaralov – polițistul bun, intermediar în negocierile lui Plahotniuc

Din spusele lui Platon, la acea întâlnire de la Geneva Plahotniuc venise cu Iaralov, personaj care, tot potrivit deținutului, avea rolul de a intermedia negocierile pe care le purta Plahotniuc: „Aceasta este „fishka” lui Plahiș (…). Iaralov purta negocierile, juca rolul polițistului cel bun, scoate din tine argumentele tale, și le expune pe ale sale, apoi merge să le aprobe”. 

Totuși, Platon nu ține minte ce i-a zis Plahotniuc atunci la Geneva

„Nu țin minte. În primul rând, tot ce spune Vlad Plahotniuc trebuie mereu de împărțit la zece. Acesta e un mincinos profesionist. De aceea, uneori mai bine e să nu-l asculți ca să înțelegi ce de fapt a avut în vedere acesta”, a spus Platon, întrebat de Natalia Morari ce i-a zis atunci Plahotniuc.

Ulterior, Platon și-a amintit totuși: „Mi-a zis că, iată, noi în curând vom veni la putere, țara va înflori, noi avem nevoie de tine; fără creierii tăi ne va fi complicat. M-a întrebat ce propuneri am pentru dezvoltarea economiei…”.

Platon a mai spus că aproximativ în acea perioadă s-au și rupt relațiile dintre el și Plahotniuc. Din spusele omului de afaceri, fostul lider al PDM, care prin perioada în cauză își dorea să devină prim-ministru, a considerat că anume Platon l-ar fi influențat la acel moment pe președintele Timofti să-i respigă candidatura la această funcție.

Vezi și:

/VIDEO/ Platon zice că știa de faptul că Plahotniuc pregătește o operațiune, dar era convins că nu va fi extrădat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram