/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Platon: „Iurie Leancă este implicat în totalitate în furtul miliardului. El nu înțelegea ce face”

missing
31 iulie 2019, ora 23:59

Fostul premier Iurie Leancă ar fi fost implicat „în totalitate” în furtul miliardului. Asta susține omul de afaceri Veaceslav Platon, care mai spune că după arestarea fostului șef al Guvernului Vlad Filat toți deputații care au acces la Partidul Democrat au fost mituiți.

Eu nu cunosc câți bani au primit, dar știu sigur că ei au fost mituiți. Lunar, ei primeau în plic bani, de la trei până la cinci mii de euro. Iurie Leancă în totalitate este implicat în furtul miliardului”, a declarat Platon.

Veaceslav Platon a mai precizat și despre „cadourile” deputatului Ilan Șor oferite lui Leancă.

„El a fost ajutat și de Șor și a fost implicat în garanțiile de stat pe care le-a oferit Guvernul Băncii Naționale pentru cele trei bănci fraudate. Leancă nu înțelegea ce face”, a declarat Platon.

La 18 iulie, Leancă a povestit cum au ajuns bani de pe companiile lui Ilan Șor pentru plata studiilor fiului său Tristan, care învăța la Londra. El a spus că de transferul banilor nu s-a ocupat el, dar un amic de-al lui pe nume Gicu. Iurie Leancă spune că nu l-a întrebat pe prietenul lui de unde a luat bani pentru studii și că a aflat despre sursa lor mult mai târziu.

Vom încerca mâine să-l contactăm pe Iurie Leancă pentru comentarii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram