/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

UPDATE: Vlad Filat va sta în închisoare cu doi ani mai puțin? Pedeapsa acestuia ar fi fost redusă

missing
01 august 2019, ora 10:55

UPDATE: Avocatul lui Filat a confirmat că fostului prim-ministru i-ar putea fi redusă pedeapsa de detenție. 

Curtea Europeană a emis decizia în privința introducerii noului remediu național, privind compensarea zilelor petrecute în condițiile degradante de la Penitenciarul nr. 13 și domnul Filat s-a adresat în instanța de judecată. Magistrații au admis cererea și a acordat zile compensatoare pentru perioada petrecută în condiții inumane”, a spus pentru TV8 Valeriu Munteanu

UPDATE: Fostul premier Vlad Filat ar putea sta în închisoare cu aproape doi ani mai puțin. Zilele trecute, printr-o decizie a Judecătoriei Ciocana, pedeapsa acestuia a fost redusă cu un an și nouă luni, scrie Realitatea.md cu referire la surse din cadrul instanței de judecată. 

Potrivit sursei citate, la baza încheierii, ar fi stat hotărârea CEDO privind condițiile de detenție.

„Potrivit Codului de Procedură Penală, persoanele deținute cel puțin zece zile în condiții inumane ori degradante pot solicita reducerea pedepsei sau despăgubiri bănești. Vlad Filat s-a plâns la CEDO de încălcarea dreptului la libertate și siguranță, dar și de încălcarea dreptului la viață privată (…). Tot potrivit Codului de Procedură Penală, ex-premierul ar avea tot dreptul să depună o cerere întru eliberarea înainte de termen, odată ce a ispășit două treimi din pedeapsă”, scrie sursa citată.

Decizia nu a fost deocamdată publicată pe portalul Judecătoriei Chișinău, iar avocatul acestuia Victor Munteanu nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi mai multe detalii.

Vlad Filat a fost condamnat acum aproximativ trei ani la nouă ani de închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram