/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ PDM a expediat o scrisoare partenerilor externi în care îi sesizează despre „abuzurile actualei puteri” de la Chișinău

missing
05 august 2019, ora 13:10

Reprezentanții Partidului Democrat (PDM) au expediat mai multor parteneri externi ai Republicii Moldova o scrisoare în care-i sesizează despre „abuzurile actualei puteri de la Chișinău”. În adresare democrații se plâng, printre altele, de faptul că noua guvernare încalcă principiul pluralismului politic. Aceștia informează instituțiile internaționale despre intenția de a fi pornită o cauză penală pe faptul uzurpării puterii în stat și că se fabrică dosare penale pe numele liderilor PDM.

Mai mult, în scrisoare se spune și că actuala putere face presiuni asupra deputaților democrați ca aceștia să-și depună mandatele sau să treacă la alte formațiuni.

Democrații pomenesc și despre faptul că actuala majoritate formată din ACUM și PSRM ar fi partajat mai multe funcții de conducere în stat.

Reprezentanții PDM-ului vorbesc și despre atacurile asupra libertății presei, menționând că postul rusesc Pervyi Kanal va fi retransmis de un post TV „afiliat unui partid din coaliția de guvernare”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram