Fostul lider al Partidului Democrat Vladimit Plahotniuc va fi arestat imediat ce va fi reținut pe teritoriul Federației Ruse sau va fi extrădat din altă țară la solicitarea autorităților ruse. Judecătoria regiunii Tversk din Moscova a emis astăzi un mandat de arest din oficiu pe numele lui Plahotniuc. 

Judecătorii au admis solicitarea Ministerului rus de Interne, care îl cercetează pe Plahotniuc pentru implicare în laundromatul rusesc.

În fața magistraților, avocata lui Plahotniuc, Daria Constantinova, a declarat  că dosarul este unul politic, iar clientul ei ar fi nevinovat, scrie Tass.ru.

Potrivit datelor anchetatorilor ruși, Vladimir Plahotniuc se află în Statele Unite al Americii, așa cum anunțau și autoritățile de la Chișinău.

Vladimir Plahotniuc este învinuit în Rusia pe două capete de acuzare: pentru organizarea unui grup criminal  și efectuarea unor operațiuni valutare ilegale, prin transmiterea resurselor financiare spre zone offshore. Pe 22 februarie, Ministerul rus de Interne l-a învinuit pe Plahotniuc și Veaceslav Platon de organizarea spălătoriei rusești prin intermediul băncilor din Moldova, fiind spălate 37 miliarde de ruble.

În luna iunie, Ministerul de Interne din Rusia a anunțat că fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc și fostul deputat democrat Constantin Țuțu sunt cercetați penal și în alt caz, pentru contrabandă cu droguri în proporții deosebit de mari.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!