Centrul de cooperare polițienească internațională din cadrul Inspectoratului General al Poliției a trimis deja solicitarea către Interpol, pentru ca deputatul Ilan Șor să fie anunțat în căutare internațională. „Dosarul a fost procesat în sistem”, afirmă șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu. Autoritățile străine au inițiat măsurile necesare pentru localizarea lui Șor.

„Confirm. Persoana este deja anunțată în căutare internațională prin canalele Interpol pentru arest și extrădare. Informația s-a transmis. Rămâne ca autoritățile din fiecare stat membru, 195 de state, să reușească să identifice persoana și să o localizeze. Doar după localizare vom comunica cu statul respectiv, pentru a reuși aducerea acestuia acasă”, a declarat pentru TV8.md Viorel Țentiu, șeful Centrului de cooperare polițienească internațională (INTERPOL).

Pe 25 iulie, judecătorii Curții de Apel Cahul au acceptat solicitarea procurorului, au emis un mandat de arest pe numele lui Ilan Șor și au dispus anunțarea acestuia în căutare. Ulterior, Curtea Supremă de Justiție a respins cererea avocaților lui Ilan Șor, care au contestat decizia Curții de Apel Cahul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!