/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Deputat din ACUM: Una dintre cele mai mari probleme ale blocului este că s-a divizat în două fracțiuni

missing
06 august 2019, ora 09:51

Deputații din Blocul ACUM au greșit, când au decis să se divizeze în două fracțiuni separate. Este opinia lui Octavian Țîcu, deputat în fracțiunea ACUM Platforma DA. Parlamentarul spune că în ultima perioadă multe lucruri s-au schimbat în comunicarea dintre cele două formațiuni, iar schimbarea nu este una pozitivă. 

„Prima problemă a blocului este că s-a divizat în aceste două fracțiuni, în aceste două partide politice care au devenit poli de putere chiar în interiorul blocului. Pe rivalitatea între PAS și DA PSRM și Igor Dodon construiesc foarte multe strategii și acest lucru este evident în felul cum are loc poziționarea unui funcționar sau a unui concurs față de celălalt. Și în afară de aceasta fiecare dintre cele două componente politizează ministerele și instituțiile pe care le posedă”, a declarat Octavian Țîcu, într-un interviu pentru Europa Liberă. 

Mai mult, deputatul spune că despre multe decizii și numiri în funcție unii dintre deputați află din presă: „La un moment dat am avut senzația că Maia Sandu și PAS-ul și-au privatizat Guvernul și au această senzație că Guvernul ar fi o emanație a PAS. La rândul lui, Năstase acționează consecvent. De foarte multe ori am avut numiri în interior care, nici măcar nu au fost discutate în facțiuni sau nici măcar în bloc. Foarte multe întruniri pe care le aveam ca un bloc au încetat a mai fi; consiliul blocului a încetat să mai existe; nu au existat negocieri sau măcar informări ale deputaților în cadrul fracțiunilor și am avut numiri despre care am auzit din presă. Spre exemplu numirea ministrei Justiției sau votului lui Năstase la APCE sau numirea secretarului Guvernului… Nu există o transparență a deciziilor și aceasta a generat multe frustrări în cadrul blocului”, a mai spus Țîcu.

Partidele PAS și Platforma DA au participat împreună în Blocul ACUM la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Ulterior, ajunși în Parlament, aceștia au creat două fracțiuni: PAS Blocul ACUM și ACUM Platforma DA, semnând totodată un acord de creare a unui bloc politic. Fracțiunea PAS are în prezent 12 deputați și deputate, iar fracțiunea Platforma DA – 11.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram