Prim-ministra Maia Sandu a adresat un mesaj colegilor din Blocul ACUM. Le-a cerut deputaților „să fie mai rezervați” în declarații și le-a propus două variante: „fie participă la schimbare și își asumă o muncă extrem de dificilă, fie continuă să nu facă nimic”. Reacția Maiei Sandu vine după ce în această dimineață deputatul PSRM Vlad Bătrîncea a scris pe pagina sa de Facebook că „Unii deputați și miniștri ai blocului ACUM vin cu declarații și mesaje cu tentă geopolitică și ideologică”.

În primul rând, mă adresez colegilor mei, deputaților din blocul ACUM – calea pe care o parcurgem pentru a asigura că țara noastră intră în normalitate, o normalitate a bunului-simț, întâi de toate, este una dificilă … Pe cei confuzi din blocul ACUM îi rog să nu încurce libertatea de exprimare cu vorba goală. Aveți de ales – fie participați la schimbare și vă asumați o muncă extrem de dificilă, fie continuați să nu faceți nimic și să inflamați societatea cu nevoile propriului ego. Ce am ales noi să facem nu e din confort sau plăcere, dacă am fi căutat să ne fie plăcut, eram astăzi în altă parte”, a scris Sandu pe pagina sa de Facebook.

Prim-ministra s-a adresat și deputaților din Partidul Socialiștilor.

Am decis să unim forțele noastre din parlament pentru a elimina căpușa distructivă Plahotniuc. Am trecut peste neînțelegeri și peste diferențe de viziune, pentru că știam că dacă regimul rămâne încă un pic, din țară nu va mai rămâne nimic. Dacă vrem să resetăm procesele democratice, să creăm instituții independente, atunci haideți să nu căutăm pretexte pentru a complica o situație dificilă”, a scris Sandu.

După ce deputatul din Partidul Socialiștilor (PSRM) Vlad Bătrîncea a anunțat că insistă ca săptămâna viitoare să fie semnat un acord politic permanent între Blocul ACUM și PSRM privind crearea unei coaliții parlamentare, câțiva deputații ACUM au venit cu o reacție la acest subiect.

În timp ce trei deputați susțin că ar putea să semneze un acord politic permanent între Blocul ACUM și PSRM, deputatul Octavian Țîcu nu este tocmai de aceeași părere.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!