/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ UPDATE: Zeci de ouă expirate, găsite azi în câteva grădinițe din Chișinău! Reacția șefei DGETS

09 august 2019, ora 11:55

UPDATE, ORA 12.05 Specialiștii de la ANSA au întocmit proces verbal pe numele directoarei. Acesta riscă amendă de la șapte la nouă mii de lei. 

UPDATE, ORA 12.00: Potrivit informațiilor pe care le deținem, SRL DANT-AGRO este furnizorul care a livrat produsele  în aceste grădinițe.

UPDATE, ORA 11.50: Șeful Direcției Educație sectorul Ciocana, Valeriu Rotari, nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta subiectul, dar șefa Direcției Generale Educație Tineret (DGETS), Rodica Guțu, ne-a spus că nu cunoaște deocamdată despre aceste verificări, însă responsabili de aceste situații se fac directorii de grădinițe care au primit produsele cu termenul expirat sau le-au păstrat până când acestea s-au învechit.

UPDATE, ORA 11.36: Potrivit reporterului TV8 Sergiu Niculiță, care face referire la informațiile specialiștilor de la ANSA, cazuri similare s-au depistat și în alte grădinițe din Chișinău, cum ar fi grădinița nr. 149 din capitală, unde au fost găsite, de asemenea, ouă alterate. De menționat că ambele grădinițe sunt din sectorul Ciocana al capitalei.

ORA 11.20: Zeci de ouă cu termenul expirat au fost găsite astăzi în grădinița nr. 184 din Chișinău, în urma unei verificări inopinate, făcute de angajații Agenției Naționale de Securitate a Alimentelor (ANSA). Unele dintre acestea au sunt expirate încă de la finele lunii iulie. Cei de la ANSA întocmesc proces verbal în privința conducerii instituției.

Cu detalii la acest subiect revenim pe parcursul zilei și în buletinele de știri de la TV8, de la ora 19:00 și ora 21:00.

Recent, o fostă directoare a grădiniței nr. 177 din capitală a sesizat Președinția despre faptul că în instituția dată au fost livrate produse alterate, inclusiv pește cu paraziți și pâine cu mucegai. Ulterior, conducerea Direcției Generale Educație Tineret și Sport a venit cu un comentariu și a spus că au fost așa cazuri în primăvara acestui an, dar că produsele nu au ajuns pe masa copiilor și că a fost sesizată ANSA. Cazul este investigat de un grup de lucru creat la Președinție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram