/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Afacere parfumată. O floristă din capitală creează compoziții inedite din flori naturale

missing
09 august 2019, ora 15:04

Afacere parfumată la Chișinău. O femeie din capitală creează compoziții florale inedite. Atât din flori naturale, cât și din cele uscate. Se numără printre puținii floriști din capitală, care are studii în domeniu. Despre cum este să ai o afacere cu flori și să reziști noilor tendințe economice din Moldova, ne povestește florista Lilia Corcinschi în reportajul realizat de colega noastră.

Lilia Corcinschi are o afacere cu flori de 10 ani. Înainte de a-și deschide propriul studiou floristic, femeia a făcut studii în domeniu în Germania, Belgia și România. Totuși, afacerea cu flori este una dificilă, spune Lilia Corcinschi.

Este o afacere destul de complicată, pentru că florile sunt un produs, care are o longevitatea destul de scurtă. Având evenimente și folosind cantități mai mari pentru decorare pentru evenimente și localuri – te salvează”, Lilia Corcinschi, floristă.

Florile naturale, atât cele din vazon, cât și cele decorative, necesită îngrijire specială.

Florile se păstrează în frigider, la temperatură de la 5 la 8 grade, ca sper mereu proaspete”, Lilia Corcinschi, floristă.

Pentru compozițiile complicate, florista apelează la serviciile companiile de construcții. Asta pentru că are nevoie să creeze carcase speciale din fier, pentru compozițiile cu flori. Proiectele mai mari, spune florista, necesită uneori și câteva luni de pregătire.

Procesul este unul complex, nu este simplu. Primordial este ideea, care se discută cu clientul. Se face proiectul, se desenează, se vizualizează. Dacă este pentru o perioadă mai scurtă, se face din carcasă naturală, cum ar fi crengi, scoarță și se folosesc și flori vii”, Lilia Corcinschi, floristă.

Pe lângă flori naturale proaspete, Lilia Corcinschi le utilizează și pe cele uscate în compozițiile sale.

Dacă este vorba de plantele uscate, este o tehnică specială. Noi le colectăm din pădure, câmpuri. După care le uscăm, avem spațiu special cu aer proaspăt”, Lilia Corcinschi, floristă.

Majoritatea florilor sunt importate din Olanda și Ecuador.

Astăzi am o comandă pentru o clientă fidelă de-a noastră, care vrea un buchet pentru prietena ei. Buchetul va fi alcătuit din crizanteme. Liziantisul, care este de sezon și hortenzia verde”, Lilia Corcinschi, floristă.

„Le-am spus că vreau hortensii și floarea Veronica, că o au în stoc, dar le dau liber pentru că întotdeauna știu că fac ceva frumos.”

Florista a venit și cu câteva recomandări pentru evenimentele mari din anul 2019.

Buchetele de mireasă sunt formele haotice, asimetrice, dar aranjată într-o tehnică floristică corectă. Nu se exclud și variantele mai aprinse la culoare, cum ar fi roșu standart. Totul depinde de caracterul miresei. Poate să fie o mireasă mai sangvinică și atunci nu i se potrivește”, Lilia Corcinschi, floristă.

Prețul pentru un astfel de buchet diferă în funcție de mărime și complexitatea compoziției florale.

 

Reporter: Ana Sârbu

Imagine: Sergiu Ciubaru

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram