Locuitorii din Yakutia, Siberia, s-au confruntat din nou cu un fenomen bizar. Oamenii s-au trezit într-o beznă totală, după ce în urmă cu aproape un an, au avut parte de aceeași experiență.

Locuitorii din Yakutia nu au văzut pe cer nicio rază de lumină până după ora 8.00. Cu aproape un an în urmă, pe 21 iulie 2018, oamenii au avut parte și atunci de o dimineață întunecată, în localitățile Eveno-Bytantaysky, Zhygansky și Vekhoyansky.

Timp de trei ore, cerul a fost complet întunecat, având o nuanță ușor gălbuie. Toate aceste au fost apoi urmate de o scădere bruscă de temperatură, potrivit siberiantimes.com.

Potrivit unor teorii lansate de experții în meteorologe, „întunericul” a fost cauzat de un fum provenit de la incendiile de vegetație care a ajuns la norii de ploie.

„Deja a devenit o tradiție ca în fiecare lună de august sau iulie să ne trezim panicați, pentru că Soarele lipsește”, a spus unul dintre locuitorii din Verkhoyansk.

Mai mult, în aer era și o cantitate mare de monoxid de carbon, care a accelerat procesul de formare al norilor, potrivit specialiștilor în meteorologie de la stația Yevgeny Tishkovets.

Aceștia au publicat și două hărți explicative, în una dintre ele apare o mare cantitate de monoxid de carbon în aer, iar în cea de-a doua apar foarte mulți nori de ploaie.

Foto: siberiantimes.com

Foto: siberiantimes.com

Foto: siberiantimes.com

Foto: siberiantimes.com

Foto: siberiantimes.com

Foto: siberiantimes.com

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!