Ministra finanțelor, Natalia Gavrilița, reacționează la protestul anunțat făcut de Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor în legătură cu majorarea TVA-ului pentru agenții economici care activează în domeniul HoReCa. Reprezentanții restaurantelor și localurilor se vor aduna marți, 13 august, în fața Parlamentului pentru a le cere deputaților să nu voteze pentru majorarea TVA-ului până la 20% pentru agenții economici care lucrează în domeniul HoReCa.

„Dreptul de a protesta este esențial într-o democrație. Înțeleg nemulțumirea celor din sectorul HoReCa care lucrează pe alb și care nu reușesc să concureze cu cei care ascund o parte din plăți. Voi face tot posibilul să creăm mai multă concurență loială și să îi aducem pe cei din economia tenebră la lumină. Noi lucrăm deja asupra unei serii de măsuri care să încurajeze lucrul pe alb – de la loterii cu bonuri fiscale la controale intensive acolo unde au loc marile evaziuni fiscale”, a scris Natalia Gavrilița pe o rețea de socializare.

Ministra spune că va consulta pe larg agenții economici și societatea civilă pentru a găsi și alte măsuri (sustenabile pentru buget) care să susțină atât sectorul HoReCa, cât și consumatorii acestor servicii.

„Vrem să trăim și să lucrăm acasă”. Se anunță protest la Parlament împotriva majorării TVA-ului pentru HoReCa

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!