/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Gavrilița reacționează la protestul anunțat față de majorarea TVA-ului: Înțeleg nemulțumirea celor din sectorul HoReCa

11 august 2019, ora 20:37

Ministra finanțelor, Natalia Gavrilița, reacționează la protestul anunțat făcut de Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor în legătură cu majorarea TVA-ului pentru agenții economici care activează în domeniul HoReCa. Reprezentanții restaurantelor și localurilor se vor aduna marți, 13 august, în fața Parlamentului pentru a le cere deputaților să nu voteze pentru majorarea TVA-ului până la 20% pentru agenții economici care lucrează în domeniul HoReCa.

„Dreptul de a protesta este esențial într-o democrație. Înțeleg nemulțumirea celor din sectorul HoReCa care lucrează pe alb și care nu reușesc să concureze cu cei care ascund o parte din plăți. Voi face tot posibilul să creăm mai multă concurență loială și să îi aducem pe cei din economia tenebră la lumină. Noi lucrăm deja asupra unei serii de măsuri care să încurajeze lucrul pe alb – de la loterii cu bonuri fiscale la controale intensive acolo unde au loc marile evaziuni fiscale”, a scris Natalia Gavrilița pe o rețea de socializare.

Ministra spune că va consulta pe larg agenții economici și societatea civilă pentru a găsi și alte măsuri (sustenabile pentru buget) care să susțină atât sectorul HoReCa, cât și consumatorii acestor servicii.

„Vrem să trăim și să lucrăm acasă”. Se anunță protest la Parlament împotriva majorării TVA-ului pentru HoReCa

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram