După ce astăzi fracțiunea partidului Șor a venit cu un proiect de lege care prevede modificarea Constituției, astfel încât imunitatea parlamentară să fie anulată și a cerut să fie susținută de colegii din Parlament, TV8 i-a contactat pe mai mulți deputați pentru a vedea dacă aceștia vor sprijini sau nu o astfel de inițiativă legislativă.  

„Eu cred că trebuie anulată imunitatea deputaților. Aleșii poporului nu au nevoie de imunitate. Ai greșit, a venit Poliția te-a luat și te-a dus. De ce mai trebuie o procedură suplimentară pentru ridicarea imunității” a întrebat deputatul Blocului Acum Lilian Carp. 

Întrebat dacă va susține inițiativa legislativă înaintată de fracțiunea Șor, deputatul a spus că: „noi am avut un proiect de inițiativă de lege în Legislativul precedent care a fost votată în prima lectură, trebuie de revenit la dânsul”, a declarat parlamentarul.

„În principiu fracțiunea a susținut și anterior inițiativele de acest gen. Noi suntem pentru ca să fie ridicată imunitatea deputaților. Eu vă spun sincer că nu am văzut inițiativa colegilor de la fracțiunea Șor. Mai mult e un show pentru spațiul mediatic”, a spus deputatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Vladimir Ţurcan.

„Dumneavoastră credeți că eu la penalii aceștia aș putea avea o reacție? Pentru mine ei sunt penali și cred că e prea mult din partea mea să am o reacție cu privire la proiectul de lege înaintat de cei care figurează în raportul Kroll”, a comunicat deputata Blocului Acum Maria Ciobanu.

Totodată, cu o reacție la acest subiect a venit pe rețelele de socializare și deputatul Blocului Acum Sergiu Litvinenco. 

„Nu comentez declarațiile unor hoți ordinari locul cărora nu este în Parlament, ci în altă parte. Legat de problema imunității deputatului ca atare: în cazul în care în Republica Moldova va exista justiție, imunitatea parlamentară va trebui să vizeze exclusiv opiniile exprimate în exercitarea mandatului. Toți trebuie să fie egali în fața legii și nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege”, a scris alesul poporului pe pagina sa de Facebook.

Redacția i-a contactat și pe mai mulți deputați ai Partidului Democrat din Moldova pentru a vedea ce opinii au aceștia față de inițiativa legislativă propusă de Partidul Șor. Aceștia însă fie au declarat că nu pot discuta, fie nu au răspuns la telefon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!