Fostul director al întreprinderii de stat „Poșta Moldovei”, Serghei Nastas, și-a depus declarația de avere la Autoritatea Națională de Integritate după ce și-a dat demisia.

Potrivit documentului, Nastas a ridicat un salariu de peste 299 mii de lei pentru cele șapte luni din 2019. Adică, acesta a fost remunerat cu 42 de mii de lei pe lună.

Din activitatea firmei pe care o are în Spania, familia Nastas a câștigat în anul curent nouă mii de euro. Compania „ Nastas ser sociedad limitada / Madrid El Escorial” a fost deschisă în 2007, iar în primii săi ani de activitate la „Poșta Moldovei”, Serghei Nastase nici nu a indicat-o în declarația de avere. Principalul domeniu de activitate al companiei este gestionarea şi administrarea proprietăţilor imobiliare (vânzare, cumpărare, proiectare, construcţie etc).

Serghei Nastas mai deține acțiuni și la Fabrica de Conserve din Glodeni, dar nu a câștigat niciun leu din activitatea acestei întreprinderi, deoarece se află în proces de lichidare.

La capitolul imobile, Serghei Nastas a trecut aceleași bunuri ca și în anii precedenți: o casă de 450 de metri pătrați cu o valoare de 480 de mii de euro, un apartament cumpărat în 2016 cu peste un milion de lei, o altă casă obținută prin moștenire, un garaj și alte imobile cu o valoare de câteva zeci de mii de lei.

De asemenea, au fost indicate mai multe terenuri, trei dintre care sunt valoroase cu un cost de 150 de mii de euro, 175 de mii de euro și 187 mii lei.

Familia Nastas are în proprietate două mașini: un „Reanault” cumpărat în 2005 cu 22 mii de euro și un „ Porsche Cayenne” achiziționat în 2015 cu 80 de mii de euro.

Serghei Nastas a plecat din funcția de director al „Poștei Moldovei” cu ceva economii pe care le păstrează într-un depozit  bancar. E vorba de  170 de mii de lei.

Nastas.pdf

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!