Un comandant de grupă și doi agenți de patrulare, din cadrul  Inspectoratul Național de Patrulare al IGP, au fost reținuți de ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) a MAI, iar un agent de patrulare a fost anunțat în căutare internațională. Toți sunt bănuiți de luare de mită.

Pentru a nu întocmi procese-verbale privind încălcarea Regulamentului circulației  rutiere aceștia ar fi primit bani de la mai mulți șoferi. Ei au fost documentați pe parcursul a șase luni, iar acum au fost inițiate mai multe cauze penale în baza  art. 324 alin. (2) lit. b) și c), Cod Corupere pasivă.

La moment, Procuratura Anticorupție a finalizat și a expediat în instanța de judecată două cauze penale în privința comandantului de grupă și a unui agent de patrulare.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă o pedeapsă cu închisoare de la cinci până la zece ani cu amendă de la 1 000 la 3 000 unităţi convenţionale, echivalent a 50 și 150 de mii de lei. Ei vor mai fi privați de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi până la cinci ani.

În continuare se efectuează acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii implicării şi a altor persoane cu tangenţă la caz.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!