/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Patru polițiști de patrulare, cercetați de CNA. Unul este dat în căutare. Aceștia ar fi luat mită de la șoferi

missing
12 august 2019, ora 15:41

Un comandant de grupă și doi agenți de patrulare, din cadrul  Inspectoratul Național de Patrulare al IGP, au fost reținuți de ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) a MAI, iar un agent de patrulare a fost anunțat în căutare internațională. Toți sunt bănuiți de luare de mită.

Pentru a nu întocmi procese-verbale privind încălcarea Regulamentului circulației  rutiere aceștia ar fi primit bani de la mai mulți șoferi. Ei au fost documentați pe parcursul a șase luni, iar acum au fost inițiate mai multe cauze penale în baza  art. 324 alin. (2) lit. b) și c), Cod Corupere pasivă.

La moment, Procuratura Anticorupție a finalizat și a expediat în instanța de judecată două cauze penale în privința comandantului de grupă și a unui agent de patrulare.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă o pedeapsă cu închisoare de la cinci până la zece ani cu amendă de la 1 000 la 3 000 unităţi convenţionale, echivalent a 50 și 150 de mii de lei. Ei vor mai fi privați de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi până la cinci ani.

În continuare se efectuează acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii implicării şi a altor persoane cu tangenţă la caz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram