Război în Ucraina, ziua 126: Schimb de prizonieri și summit NATO cu participarea lui Zelenski. Bloc atacat la Nikolaev

social

Un alt raion din R. Moldova, afectat de pesta porcină

12 august 2019, ora 21:24
Distribuie:

Pesta porcină africană a fost identificată  deja și în raionul Cimișlia. Într-o gospodărie din satul Gura Galbenei au fost sacrificați doi porci, anunță Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Un alt focar de pestă porcină a fost localizat în satul Cucoara din raionul Cahul. Într-o fermă au fost omorâți 63 de porci, după ce câteva animale s-au îmbolnăvit.

Autoritățile continuă să monitorizeze zona de protecție și verifice toţi porcii din gospodăriile localităților infectate.

În prezent, pe teritoriul R. Moldova sunt înregistrate 11 focare active de pestă porcină. Cel mai afectat este raionul Cahul – cu şapte focare, două sunt în raionul Cantemir și câte unul în raioanele Nisporeni şi Cimişlia.

La piața din Cahul nu se mai vinde carne de porc de câteva săptămâni, iar la graniță sunt verificate toate bagajele cetățenilor, fiind interzis importul de produse din carne de porc, deoarece pesta porcină a afectat și țările vecine.

Pesta porcină, identificată în alte două sate din Cahul. Au fost uciși 18 porci dintr-o gospodărie

 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram