/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Un deputat publică lista funcționarilor care ar trebui cercetați pentru concesionarea Aeroportului Chișinău

missing
12 august 2019, ora 14:32

Cel puțin cinci funcționari care au participat la procesul de organizarea și desfășurare a concursului pentru identificarea companiei care să ia în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău ar trebui să fie cercetați de procurori, consideră deputatul Alexandru Slusari.

Parlamentarul a publicat pe Facebook lista funcționarilor:

„Legat de funcționarii a căror acțiuni urmează a fi verificate sub aspectul funcției deținute și obligațiilor lor de serviciu, la deciziile adoptate. Procuratura va putea verifica acțiunile următorilor funcționari:

1. Valeriu Lazăr, viceprim-ministru, ministrul Economiei, care a semnat nota Informativă la aprobarea concesionării activelor ÎS „Aeroportul Internațional Chișinău” și a condițiilor concesionării acestora.

2. Copaci Tudor, președintele Comisiei de concurs privind selectarea concesionarului, viceministru al economiei care a semnat procesele-verbale ale ședințelor comisiei, a aprobat Studiul de fezabilitate;

3. Susanu Angela, membrul al Comisiei de concurs, director adjunct al Agenției Proprietăți Publice, membră a Comisiei de monitorizare a concesiunii. Tot ea a fost persoana care a semnat Contractul de concesiune cu SRL ”Avia Invest”;

4. Membrii Comisiei de concurs privind selectarea concesionarului, care au participat la ședințele comisiei și au semnat procesele-verbale;

5. Șendilă Maria, secretar al Comisiei de concurs privind selectarea concesionarului, șef-adjunct al direcției administrarea proprietății publice din cadrul Agenției Proprietăți Publice, și concomitent secretar al comisiei de monitorizare a concesiunii, care a participat la ședințele comisiei, a semnat procesele-verbale;

6. Iurie Leancă, prim-ministru interimar, care a semnat Hotărârea de Guvern nr. 321 din 30.05.2013 cu privire la aprobarea concesionării activelor ÎS „AIC” și a condițiilor concesionării acestora, și a semnat Hotărârea nr. 715 din 12.09.2013 pentru aprobare raportului privind derularea și rezultatele concursului închis de selectare a concesionarului activelor ÎS „AIC”.

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă privind procesul de privatizare, Igor Munteanu, a anunțat astăzi că va depune sesizări la Centrul Național Anticorupție și la Procuratură prin care cere inițierea unor procese penale în cazul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău.

Comisia parlamentară cere dosar penal în cazul concesionării Aeroportului Chișinău. Sunt vizați funcționari de nivel înalt

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram