Război în Ucraina, ziua 133: Rusia amintește de armele sale nucleare. UE: Livrarea de gaz ar putea fi întreruptă complet

politic

Blocul ACUM a decis cine va candida în „circumscripția lui Plahotniuc” la alegerile de pe 20 octombrie

13 august 2019, ora 09:21
Distribuie:

Blocul ACUM a decis candidatura pe care o vor înainta la alegerile parlamentare din 20 octombrie, în circumscripția Nisporeni, câștigată la parlamentarele de pe 24 februarie de ex-liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc. Reprezentanții blocului au anunțat că vor merge la alegerile din toamnă cu același candidat – Ion Terguța. 

„În urma dialogului constructiv al membrilor Blocului ACUM, Platforma DA şi PAS din Nisporeni, am căzut de comun acord să susţinem în continuare acelaşi candidat Ion Terguţă, pentru alegerile parlamentare repetate care vor avea loc la 20 octombrie, concomitent cu alegerile locale generale din circumscripţia nr.17 Nisporeni”, a anunțat Dima Lazăr, reprezentant din teritoriu al Blocului ACUM.

În circumscripția Nisporeni se vor organiza din nou alegeri, după ce Vlad Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat.

La alegerile din 24 februarie, Terguță a fost principalul contracandidat al lui Plahotniuc. Acesta s-a clasat pe locul doi. Totuși, diferența dintre rezultatele celor doi a fost destul de mare: Vlad Plahotniuc a acumulat 72,36%, iar Ion Terguță – 18,6%.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram