Ministerul Educației a pregătit proiectele de hotărâri care vizează acordarea burselor de merit pentru cei mai buni studenți din universități și elevi din instituțiile de învățământ profesional tehnic. Listele candidaților vor fi avizate la ședința Guvernului. Candidații au fost selectați de senatele universităților și consiliile profesorale din celelalte instituții de învățământ secundar.

Astfel, 12 studenți vor primi în anul de studii 2019-2020 Bursa Republicii în valoare de 1 525 de lei. Alți 30 de tineri vor primi Bursa Guvernului – câte 1 270 de lei pe lună, iar 20 de elevi din instituțiile de învățământ profesional tehnic vor primi Bursa „Gaudeamus” în valoare de 920 de lei.

De asemenea, zece studenți vor primi lunar Bursa Președintelui în valoare de 1 385 de lei, iar cinci elevi din colegii vor ridica aceeași bursă, dar cu o valoare mai mică – câte 1075 de lei.

Pentru acordarea burselor de merit, instituțiile de învățământ pot depune dosarele studenților și elevilor care au avut o notă medie la sesiunea din vară de minim 9,5.

Vedeți mai jos listele tinerilor care vor primi burse de merit.

burse.pdf

bursa presedintelui.pdf

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!