Un concert „grandios” dedicat împlinirii a 75 de ani de la eliberarea capitalei în cadrul operațiunii Iași-Chișinău va avea loc pe data de 24 august în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Despre aceasta șeful statului a anunțat astăzi pe pagina sa de Facebook. 

„În această zi va avea loc tradiționala depunere de flori la Complexul Memorial „Eternitate”, ulterior se va desfășura o ceremonie de comemorare la Complexul Memorial „Capul de Pod Șerpeni”.

De asemenea, va avea loc inaugurarea Monumentului eroilor eliberatori ai capitalei, din fața sediului Academiei de Științe a Moldovei. Evenimentele din ziua respectivă vor finaliza prin prezentarea în premieră a filmului documentar „Operațiunea Iași-Chișinău. Istoria Moldovei”, realizat sub egida Președintelui și un concert grandios în Piața Marii Adunări Naționale”, a scris șeful statului pe rețelele de socializare.

Președintele a convocat astăzi o ședință de lucru în cadrul căreia a discutat detalii cu privire la organizarea, în perioada 23-25 august, a acțiunilor dedicate aniversării a 75-a a „eliberării Moldovei de fascism”.

Evenimentele de comemorare a ostașilor căzuți în luptele de eliberare a Moldovei vor avea loc în aceste zile în mai multe orașe din țară. În acest sens șeful statului va efectua mai multe vizite în orașele: Comrat, Hîncești și Ștefan-Vodă.

Conform planului de activități, cele mai multe evenimente vor avea loc pe data de 24 august curent.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!