/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Dodon spune că va organiza în PMAN un concert dedicat aniversării a 75-a a „eliberării Moldovei de fascism”

missing
13 august 2019, ora 16:13

Un concert „grandios” dedicat împlinirii a 75 de ani de la eliberarea capitalei în cadrul operațiunii Iași-Chișinău va avea loc pe data de 24 august în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Despre aceasta șeful statului a anunțat astăzi pe pagina sa de Facebook. 

„În această zi va avea loc tradiționala depunere de flori la Complexul Memorial „Eternitate”, ulterior se va desfășura o ceremonie de comemorare la Complexul Memorial „Capul de Pod Șerpeni”.

De asemenea, va avea loc inaugurarea Monumentului eroilor eliberatori ai capitalei, din fața sediului Academiei de Științe a Moldovei. Evenimentele din ziua respectivă vor finaliza prin prezentarea în premieră a filmului documentar „Operațiunea Iași-Chișinău. Istoria Moldovei”, realizat sub egida Președintelui și un concert grandios în Piața Marii Adunări Naționale”, a scris șeful statului pe rețelele de socializare.

Președintele a convocat astăzi o ședință de lucru în cadrul căreia a discutat detalii cu privire la organizarea, în perioada 23-25 august, a acțiunilor dedicate aniversării a 75-a a „eliberării Moldovei de fascism”.

Evenimentele de comemorare a ostașilor căzuți în luptele de eliberare a Moldovei vor avea loc în aceste zile în mai multe orașe din țară. În acest sens șeful statului va efectua mai multe vizite în orașele: Comrat, Hîncești și Ștefan-Vodă.

Conform planului de activități, cele mai multe evenimente vor avea loc pe data de 24 august curent.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram