Activitatea viitorului partid „Congresul Civil”, pe care intenționează să-l înregistreze foștii deputați comuniști Mark Tkaciuk și Iurie Muntean, nu va fi sponsorizat din afara țării. Banii au fost adunați de la persoanele care fac parte din grupul de inițiativă, care crează formațiunea politică, afirmă Muntean.

Acesta neagă că viitorul partid ar fi finanțat de Vladimir Plahotniuc, așa cum s-a vehiculat.

„Nu avem finanțare de la nimeni. Eu ultima oară am avut un contact cu Plahotniuc în Parlament, numai în Parlament. După – nu”, a declarat Iurie Muntean în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune „TVC 21”.

Acesta mai spune că nu au nicio legătură cu activitatea viitorului partid nici deplasările lui Mark Tkaciuk la Moscova. Potrivit lui Munteanu, Tkaciuk este profesor universitar la o instituție din capitala Rusiei. „Și eu zbor de 5-6 ori pe an la Moscova”, a adăugat Muntean, precizând că participă la diferite evenimente și scrie o teză de doctorat la Moscova.

Iurie Muntean afirmă că Congresul de constituire a viitorului partid politic este planificat pentru luna septembrie a anului curent. În prezent, se colectează semnături în raioane pentru înregistrarea formațiunii la Ministerul Justiției. Din partidul „Congresul Civil” ar urma să facă parte mai mulți foști comuniști, a dezvăluit anterior Mark Tkaciuk.

Ieri, Tkaciuk a scris pe facebook că ar fi primit mai multe solicitări de la democrați care vor să adere la noul partid. Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a reacționat și a cerut lista celor care au venit cu astfel de rugăminți.

Diacov îi răspunde lui Tkaciuk și cere numele democraților care vor în partidul său

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!