Ambasadorul Uniunii Europene (UE) la Chișinău, Peter Michalko, spune că , în opinia lui, actuala guvernare din Republica Moldova are voința politică de a schimba lucrurile din țară, dar va trebui să o demonstreze prin fapte reale și schimbări pe care le așteaptă atât locuitorii țării, cât și partenerii străini. 

„Apreciem fiecare partener pe bază de fapte și mai puțin, pe bază de declarații. Noi am văzut în acest Guvern voință politică puternică de a aduce rezultate, care vor fi simțite de către oameni, viața lor se va îmbunătăți, ceea ce coincide și cu interesele Uniunii Europene în raport cu Republica Moldova”, a declarat Peter Michalko la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Întrebat despre provocările la care va fi supusă actuala guvernare la Chișinău, ambasadorul european a spus că acestea sunt legate de reformele din domeniul Justiției, de investigarea fraudei bancare, a modului în care au fost anulate alegerile locale noi din Chișinău, de îmbunătățirea situației din mass-media și, nu în ultimul rând, de depolitizarea instituțiilor de stat și asigurarea bunei funcționalități a acestora.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!